TT (Touristguide Tessa) in Yosemite Valley

21 april 2025 - Yosemite Valley, Verenigde Staten

We kunnen nog steeds niet helemaal wennen aan het tijdsverschil. We zijn weer om 3.00 uur wakker. Voor vandaag wel handig want we willen op tijd naar Yosemite valley rijden. Er wordt aangeraden om er voor 8 uur te zijn, anders is er geen parkeerplaats meer.

We maken een croissant ham/kaas en stappen om half 7 in de auto. Tessa the touristguide kon in Nederland verder weinig informatie vinden over het hoe en wat in Yosemite. Behalve dat het park eenrichtingsverkeer is en dat als je een parkeerplaats hebt dat het beter is om met de gratis shuttlebus door het park te gaan. En denk je dan dat je bijval krijgt van de rest van het gezin? Uh nee, het antwoord is dan altijd, we zien wel. Maar dan is er altijd 1 moment tijdens een vakantie dat er iemand zich gaat bemoeien met de route (ik noem geen namen). Maar de familie Vandervorst weet wel hoe dat gaat 🤣.

Ah fijn, het is nog rustig als we bij het eerste uitzichtpunt komen, Bridalveil fall (188 m). We parkeren en stappen uit om naar de waterval te lopen. Echt mooi zijn de watervallen in de lente.

1000031841

Vannacht was het hier nog -3, maar nu in de ochtend is het al 8 graden. We besluiten toch naar parkeerplaats 1 te rijden. Gelukkig is het nog steeds rustig, er is nog voldoende parkeerplek. We pakken een routekaart van het park en stappen in de shuttlebus.

1000031582100003158510000315971000031775

We gaan alleen de belangrijkste punten in het park bezoeken. Er zijn ook vele punten waar je namelijk 4 tot 6 uur voor moet lopen. Wil je heel het park met alle routes lopen dan ben je zo'n 4 dagen bezig.

Onze eerste stop is 6: lower Yosemite Fall. De Yosemitewaterval is de hoogste waterval in Noord-Amerika (739 meter). Daarmee is het ook de op vijf na grootste waterval ter wereld. Het is 800 meter om naar waterval te lopen. Wat een mooie plaatje is dat.

100003181710000316521000031898

Daarna reizen we verder naar stop 9: el capitan. El Capitan is een 900 meter hoge granieten bergwand. Onder klimmers beroemd om zijn zeer moeilijke klimroutes. We zien ook genoeg klimmers met uitrusting die kant op lopen.

10000318931000031894

Onze volgende stop is 17: mirror lake. We lopen 1.6 km om aan de voet van mirror lake te komen.

1000031550

1000031897

Mirror Lake is een klein, seizoensgebonden meer tussen North Dome en Half Dome. Het is het laatste restant van een groot gletsjermeer dat ooit het grootste deel van Yosemite Valley vulde aan het einde van de laatste ijstijd en dat op het punt staat te verdwijnen.

10000315531000031895

1000031896

Daarna eindigen we weer met de shuttlebus bij punt 1. We rusten en eten nog even bij de souvenirshop om vervolgens naar Mariposa terug te rijden.

1000031899

De rest van middag en avond doen we relaxed en een boodschap. Wat een mooie dag was het vandaag.

1. Inge:
    21 april 2025
    Wat een prachtig park, maar wel heel veel lopen.
    Hopelijk slapen jullie vandaag langer.
  2. Heidy:
    Hoi Tourgide Tessa, dat heb je toch weer mooi uitgezocht 😎
  3. Lonneke:
    21 april 2025
    🤣, ik kan mezelf helemaal voorstellen hoe dat gegaan is.
    Wat een prachtige foto's/park....genieten. Hopelijk slapen jullie snel beter ❤️.
  4. Sylvia:
    21 april 2025
    Wow, wat een geweldig mooie reis tot nu toe! Prachtige omgeving en foto's! 📸
  5. Caro:
    21 april 2025
    Mooie foto's Tessa en leuk jullie reis te kunnen volgen 😃. Prachtige reis so far, hopelijk vannacht langer geslapen na een actieve dag buiten☺️..
  6. Wendy van Opstal:
    21 april 2025
    Wat een toffe dag moet dit zijn geweest. Mooie foto's 😍
  7. Bianca:
    22 april 2025
    Wauw! Super mooi gebied!
  8. Mike vaandrager:
    24 april 2025
    Mooie foto’s Tess, een prachtige vakantie