San Francisco
24 april 2025 - San Francisco, California, Verenigde Staten
Vandaag rijden we naar San Francisco. Omdat het "maar" 3 uurtjes rijden is gaan we in de ochtend eerst naar Cannery Row. Een straatje met wat souvenir shops aan de zuidkant van Monterey.
Patrick koopt nog een T-shirt en dan vervolgen we onze weg naar het Noorden. We slapen tegen Chinatown aan in the Royal Pacific Motor Inn.
Voor dat we aankomen rijden we over Lombard street. Deze straat (gebouwd in 1922) staat bekend als de meest bochtige straat van de wereld, hoewel dit slechts een klein stukje van de gehele straat betreft. Er zijn 8 haarspeldbochten. We hebben geluk dat er geen toeristen voor ons zitten (zie filmpje).
In de avond lopen we naar pier 33. Onderweg eten we heerlijke pizza's bij Tony's pizza. Ze zijn echt verrukkelijk.
Om 18 uur vertrekt de boot voor de avond tour naar Alcatraz. Het voelt toch wel onwerkelijk dat er hier zoveel criminelen hebben vastgezeten. De cellen waar je binnenkwam waren heel klein 3x1.50x2 (d-b-h). Daarna had je 2 keuzes, of je gedroeg je voorbeeldig en had privileges of je gedroeg je niet en dan was je tijd nog veel zwaarder. In de isoleercellen wilde je echt niet zitten. Ook Eline kon de audiotour goed volgen want hij was beschikbaar in het Nederlands.

maar weer mooi om dit alles te zien, geniet ervan hoor.
Die bochten zijn heftig zeg. Echt niets voor mij.